Pstruh Piémontaise
Ingredience
Máslo čerstvé |
150 g |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Pstruh |
700 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Pstruha vykostíme, filety omyjeme, osolíme a vložíme do kastrolu.
- Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky.
- Do kastrolu k rybě přidáme 50 g másla, nadrobno pokrájenou cibuli, zalijeme vínem. Přikryjeme pokličkou a dusíme 6 minut, poté odstavíme a na kraji plotny necháme „dotáhnout“.
- Filety vyjmeme, přendáme je na nahřáté talíře a udržujeme v teple.
- Vývar zredukujeme na polovinu, vmícháme 100 g másla, vzniklou šťávou přelijeme filety.
- Podáváme posypané sekanou zelenou petrželkou.