Pstruh Piémontaise

Ingredience


Máslo čerstvé 150 g
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Pstruh 700 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 150 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pstruha vykostíme, filety omyjeme, osolíme a vložíme do kastrolu.
  2. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky.
  3. Do kastrolu k rybě přidáme 50 g másla, nadrobno pokrájenou cibuli, zalijeme vínem. Přikryjeme pokličkou a dusíme 6 minut, poté odstavíme a na kraji plotny necháme „dotáhnout“.
  4. Filety vyjmeme, přendáme je na nahřáté talíře a udržujeme v teple.
  5. Vývar zredukujeme na polovinu, vmícháme 100 g másla, vzniklou šťávou přelijeme filety.
  6. Podáváme posypané sekanou zelenou petrželkou.