Šlehačkové kostky s banánem
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Kakao |
40 g |
Mouka bezlepková |
160 g |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Cukr krystal |
80 g |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Banány |
4 ks |
Cukr krystal |
80 g |
Mléko plnotučné |
4 dl |
Puding bezlepkový |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
5 dl |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Strouhanka bezlepková |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy dáme 6 žloutků a 80 g krystalového cukru. Elektrickým šlehačem vyšleháme žloutky do pěny. Bílky s 80 g krystalového cukru vyšleháme na tuhý sníh. Obě směsi smícháme, postupně přimícháme po lžících bezlepkovou mouku a kakao. Plech vytřeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Na plech nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 160°C. Pečeme přibližně 30 minut dozlatova.
- Mezitím si připravíme pudingovou náplň: V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl mléka. V 1 dl mléka rozmícháme bezlepkový vanilkový puding a vlijeme ho do mléka. Za stálého míchání vaříme puding 1 minutu, přimícháme 80 g cukru, puding odstavíme z plotny a necháme ho vychladnout.
- Ze smetany si vyšleháme tuhou šlehačku. Když máme upečený korpus koláče vychladlý, poklademe na něj rozpůlené oloupané banány a zalijeme je pudingem. Uhladíme ho, ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou bezlepkovou čokoládou.
- Ozdobený korpus s banány nakrájíme na menší kostky (asi 7 x 7 cm)