Šlehačkové kostky s banánem

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Kakao 40 g
Mouka bezlepková 160 g
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Cukr krystal 80 g
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Banány 4 ks
Cukr krystal 80 g
Mléko plnotučné 4 dl
Puding bezlepkový 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 5 dl
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Strouhanka bezlepková 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme 6 žloutků a 80 g krystalového cukru. Elektrickým šlehačem vyšleháme žloutky do pěny. Bílky s 80 g krystalového cukru vyšleháme na tuhý sníh. Obě směsi smícháme, postupně přimícháme po lžících bezlepkovou mouku a kakao. Plech vytřeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Na plech nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 160°C. Pečeme přibližně 30 minut dozlatova.
  2. Mezitím si připravíme pudingovou náplň: V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl mléka. V 1 dl mléka rozmícháme bezlepkový vanilkový puding a vlijeme ho do mléka. Za stálého míchání vaříme puding 1 minutu, přimícháme 80 g cukru, puding odstavíme z plotny a necháme ho vychladnout.
  3. Ze smetany si vyšleháme tuhou šlehačku. Když máme upečený korpus koláče vychladlý, poklademe na něj rozpůlené oloupané banány a zalijeme je pudingem. Uhladíme ho, ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou bezlepkovou čokoládou.
  4. Ozdobený korpus s banány nakrájíme na menší kostky (asi 7 x 7 cm)