Suflé pomerančové

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Cukr krupice 60 g
Cukr moučkový 30 g
Cukr vanilka 20 g
Likér pomerančový 50 ml
Máslo čerstvé 80 g
Mléko plnotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Mouka pšeničná hrubá 0.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vroucího mléka v kastrůlku vložíme 50 g másla, přisypeme mouku, vanilkový cukr a za stálého míchání opět přivedeme k varu. Stáhneme sporáku, vmícháme žloutky, pomerančový likér a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Za stálého míchání přisypeme cukr, nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh.
  2. Pečicí formu na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou a naplníme připraveným těstem. Vložíme do nahřáté trouby, při 180ti stupňové teplotě pečeme 30 minut.
  3. Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.