Suflé pomerančové
Ingredience
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
60 g |
Cukr moučkový |
30 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Likér pomerančový |
50 ml |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko plnotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
0.5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vroucího mléka v kastrůlku vložíme 50 g másla, přisypeme mouku, vanilkový cukr a za stálého míchání opět přivedeme k varu. Stáhneme sporáku, vmícháme žloutky, pomerančový likér a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Za stálého míchání přisypeme cukr, nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh.
- Pečicí formu na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou a naplníme připraveným těstem. Vložíme do nahřáté trouby, při 180ti stupňové teplotě pečeme 30 minut.
- Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.