Krupicové suflé se sýrem a višněmi
Ingredience
Cukr krupice |
30 g |
Cukr moučkový |
20 g |
Cukr třtinový |
3 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
20 g |
Krupice dětská |
60 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mléko plnotučné |
1.5 dl |
Sůl |
0.5 špetka |
Sýr lahůdkový tavený 70% |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Hřebíček |
1 ks |
Skořice celá |
2 g |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Víno červené |
3 dl |
Višně |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme krupici, cukr, vanilkový cukr, sůl. Za stálého míchání metlou uvaříme hustou krupici. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout, vmícháme žloutky a 20 g másla. Dobře promícháme, necháme vychladnout.
- Lahůdkový sýr rozšleháme, z bílku ušleháme tuhý sníh, zlehka přimícháme máslový sýr.
- Formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme třtinovým cukrem. Na dno vložíme máslový sýr se šlehačkou, potom navrch krupici.
- Naplněné formičky vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180ti stupňové teplotě 20 minut.
- Připravíme višňovou přílohu: víno vlijeme do kastrůlku, přidáme hřebíček, vanilkový lusk, krupicový cukr, přisypeme skořici. Pomalu, za občasného promíchání, přivedeme vše k bodu varu, ihned stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.
- Upečené suflé posypeme moučkovým cukrem, vyklopíme z formiček, poklademe na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme višně namočené ve víně.