Krupicové suflé se sýrem a višněmi

Ingredience


Cukr krupice 30 g
Cukr moučkový 20 g
Cukr třtinový 3 polévková lžíce
Cukr vanilka 20 g
Krupice dětská 60 g
Máslo čerstvé 70 g
Mléko plnotučné 1.5 dl
Sůl 0.5 špetka
Sýr lahůdkový tavený 70% 100 g
Vejce slepičí 4 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Hřebíček 1 ks
Skořice celá 2 g
Vanilkový lusk 1 ks
Víno červené 3 dl
Višně 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme krupici, cukr, vanilkový cukr, sůl. Za stálého míchání metlou uvaříme hustou krupici. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout, vmícháme žloutky a 20 g másla. Dobře promícháme, necháme vychladnout.
  2. Lahůdkový sýr rozšleháme, z bílku ušleháme tuhý sníh, zlehka přimícháme máslový sýr.
  3. Formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme třtinovým cukrem. Na dno vložíme máslový sýr se šlehačkou, potom navrch krupici.
  4. Naplněné formičky vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180ti stupňové teplotě 20 minut.
  5. Připravíme višňovou přílohu: víno vlijeme do kastrůlku, přidáme hřebíček, vanilkový lusk, krupicový cukr, přisypeme skořici. Pomalu, za občasného promíchání, přivedeme vše k bodu varu, ihned stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.
  6. Upečené suflé posypeme moučkovým cukrem, vyklopíme z formiček, poklademe na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme višně namočené ve víně.