Bezlepkové smetanové muffiny s mrkví
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Kypřící prášek bezlepkový |
0.5 ks |
Mouka bezlepková Jizerka |
175 g |
Mrkev kořen |
175 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
1.5 dl |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva prosejeme do mísy. Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme a smícháme s bezlepkovou moukou, vejcem, smetanou, moučkovým cukrem a 2 lžícemi oleje. Směs důkladně promícháme.
- Do formiček na muffiny dáme přibližně po dvou lžicích těsta.
- Muffiny pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 15-20 minut. Upečené muffiny podáváme vychladlé.