Bezlepkové smetanové muffiny s mrkví

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Kypřící prášek bezlepkový 0.5 ks
Mouka bezlepková Jizerka 175 g
Mrkev kořen 175 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 1.5 dl
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva prosejeme do mísy. Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme a smícháme s bezlepkovou moukou, vejcem, smetanou, moučkovým cukrem a 2 lžícemi oleje. Směs důkladně promícháme.
  2. Do formiček na muffiny dáme přibližně po dvou lžicích těsta.
  3. Muffiny pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 15-20 minut. Upečené muffiny podáváme vychladlé.