Ovocné koláčky s meruňkovým džemem

Ingredience


Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Džem meruňkový 2 polévková lžíce
Hrušky 1 ks
Jablka 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Pistácie 1 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
Šťáva citrónová 2 polévková lžíce
Těsto filo 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablko a hrušku zbavíme jádřinců a ovoce nakrájíme na jemné plátky, které pokapeme citrónovou šťávou. Ořechy nasekáme.
  2. V kastrůlku rozehřejeme 60g másla, kterým potřeme všechny plátky těsta filo z obou stran, a také rozehřátým máslem vylijeme mufinové formičky. Každý plátek těsta rozdělíme nožem na čtvrtky a těmito čtvrtkami plátků těsta vyložíme formičky na mufiny tak, aby se jednotlivé plátky těsta nepřekrývaly. Při práci dbáme na to, abychom plátky těsta, které zrovna nezpracováváme, měli přikryté vlhkou utěrkou, protože toto těsto velice rychle vysychá. Na plátky těsta ve formičkách rozdělíme plátky ovoce. Na rozkrájené ovoce rozetřeme meruňkový džem, ve kterém jsme rozmíchali lžíci pomerančové šťávy. Nakonec rohy těsta, které vyčnívají z formiček lehce ohneme přes ovoce, naplněné formičky dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
  3. Koláčky servírujeme studené, posypané moučkovým cukrem a 1 lžící pistáciových ořechů.