Filé smažené v pivním těstě

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Filé rybí 600 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 200 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 113.9 ml
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filé necháme pomalu rozmrazit, nakrájíme na tenké menší plátky, vymačkáme osušíme a osolíme.
  2. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky osolíme a ušleháme pevný sníh.
  3. Ke žloutkům přidáme pivo a slunečnicový olej a vše rozmícháme v míse. Přidáváme střídavě sníh a hladkou mouku, až vznikne těstíčko vhodné k namáčení.
  4. Plátky filé namáčíme v pivním těstíčku a volně smažíme dorůžova.
  5. Podáváme s bramborami posypanými zelenou petrželkou.