Filé smažené v pivním těstě
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Filé rybí |
600 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
200 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
113.9 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filé necháme pomalu rozmrazit, nakrájíme na tenké menší plátky, vymačkáme osušíme a osolíme.
- Žloutky oddělíme od bílků. Bílky osolíme a ušleháme pevný sníh.
- Ke žloutkům přidáme pivo a slunečnicový olej a vše rozmícháme v míse. Přidáváme střídavě sníh a hladkou mouku, až vznikne těstíčko vhodné k namáčení.
- Plátky filé namáčíme v pivním těstíčku a volně smažíme dorůžova.
- Podáváme s bramborami posypanými zelenou petrželkou.