Pečené filé s rajčaty
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Česnek |
4 stroužek |
Filé rybí |
600 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
40 g |
Olej rostlinný |
100 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
600 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zpola rozmrazené filé nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a v rendlíku na rostlinném oleji po obou stranách opečeme. Poté rendlík vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a dopékáme 10 minut.
- Rajčata rozpůlíme, zbavíme zelených částí a vymačkáme z nich vodnatý vnitřek. Pekáček vymažeme olivovým olejem, do něj narovnáme rajčata řeznou stranou nahoru, osolíme a 15 minut pečeme v troubě.
- Zelenou petrželku a oloupané stroužky česneku nasekáme, smícháme se strouhankou, směs nasypeme na rajčata a pokapeme rozpuštěným máslem.
- Vrátíme ještě na 2 minuty do trouby.
- Na talíře klademe doprostřed vařené brambory, na ně pečené filé a kolem obložíme pečenými rajčaty.