Pečené filé s rajčaty

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Česnek 4 stroužek
Filé rybí 600 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej olivový 40 g
Olej rostlinný 100 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 600 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zpola rozmrazené filé nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a v rendlíku na rostlinném oleji po obou stranách opečeme. Poté rendlík vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a dopékáme 10 minut.
  2. Rajčata rozpůlíme, zbavíme zelených částí a vymačkáme z nich vodnatý vnitřek. Pekáček vymažeme olivovým olejem, do něj narovnáme rajčata řeznou stranou nahoru, osolíme a 15 minut pečeme v troubě.
  3. Zelenou petrželku a oloupané stroužky česneku nasekáme, smícháme se strouhankou, směs nasypeme na rajčata a pokapeme rozpuštěným máslem.
  4. Vrátíme ještě na 2 minuty do trouby.
  5. Na talíře klademe doprostřed vařené brambory, na ně pečené filé a kolem obložíme pečenými rajčaty.