Bramborová česnečka

Ingredience


Brambory 500 g
Celer bulvový 100 g
Česnek 4 stroužek
Chléb celozrnný pšeničný 2 krajíc
Kmín celý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Sádlo škvařené 80 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 5.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oškrábeme, rozpůlíme a zalijeme vařící osolenou vodou. Spolu s očištěným celerem je uvaříme doměkka.
  2. Na každý talíř dáme lžičku sádla, česnek utřený se solí a jemně nasekanou petrželovou nať. Vložíme na nudličky nakrájený chléb a vše přelijeme řídkým protlakem z brambor a celeru.
  3. Vývar musí být horký, aby polévka nebyla chladná.