Bramborová česnečka
Ingredience
Brambory |
500 g |
Celer bulvový |
100 g |
Česnek |
4 stroužek |
Chléb celozrnný pšeničný |
2 krajíc |
Kmín celý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Sádlo škvařené |
80 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
5.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oškrábeme, rozpůlíme a zalijeme vařící osolenou vodou. Spolu s očištěným celerem je uvaříme doměkka.
- Na každý talíř dáme lžičku sádla, česnek utřený se solí a jemně nasekanou petrželovou nať. Vložíme na nudličky nakrájený chléb a vše přelijeme řídkým protlakem z brambor a celeru.
- Vývar musí být horký, aby polévka nebyla chladná.