Batávijský salát s ředkvičkami a sýrem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Mandarinky 5 ks
Ředkvička 100 g
Salát hlávkový 100 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hořčice 1 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 50 ml
Pepř černý mletý 0.5 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salátové listy zbavíme košťálu, opláchneme je pod tekoucí studenou vodou. Střepeme vodu z listů, natrháme je na velikost sousta a dáme do velké salátové mísy.
  2. Mandarinky oloupeme, měsíčky mandarinek rozdělíme a sloupneme průhlednou slupky. Šťávu, která vytekla z mandarinek, 40 ml zachytíme a necháme k dalšímu použití. Připravené mandarinky přidáme do salátové mísy.
  3. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké proužky, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli, česnek a ředkvičky také vložíme do mísy.
  4. Do vhodné nádoby vlijeme vinný ocet, přidáme hořčici, přilijeme nachytanou mandarinkovou šťávu, sůl, pepř, cukr. Metlou vše dohromady dobře rozšleháme a za stálého šlehání přiléváme olej.
  5. Připravenou zálivkou přelijeme připravený salát v míse a dobře promícháme.
  6. Podáváme na jednotlivých vychlazených talířích.