Bramborový salát s hráškem

Ingredience


Brambory 500 g
Fazolové lusky zelené 150 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 200 g
Jogurt bílý 150 g
Kopr čerstvý 20 g
Křen 3 kávová lžička
Majonéza 60 g
Mrkev kořen 2 ks
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 30 g
Sůl 2 špetka
Voda pitná 2 l
Vývar zeleninový 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté brambory povaříme se slupkou 20 minut doměkka. Scedíme, necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na silnější kousky a dáme je do misky.
  2. Očištěnou mrkev, fazolky a pórek omyjeme, mrkev nakrájíme na malé kostičky, fazolky na středně dlouhé proužky a pórek na kolečka. V kastrůlku přivedeme vodu k varu, vložíme zeleninu, povaříme 5-6 minut. Potom scedíme, zchladíme ledovou vodou, necháme okapat.
  3. Na zálivku svaříme vývar, ocet, sůl a pepř. Přelijeme zálivkou brambory, dobře promícháme, posypeme nasekaným koprem a necháme 10 minut odležet.
  4. Následovně k bramborám přidáme mrkev, fazolky, pórek, scezený a okapaný hrášek. Důkladně všechny suroviny promícháme. Vmícháme 100 g jogurtu, majonézu smíchanou s jemně nastrouhaným křenem. Salát ochutnáme, podle potřeby ještě dochutíme a promícháme.
  5. Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce pokapeme zbylým jogurtem a podáváme.