Bramborový salát s hráškem
Ingredience
Brambory |
500 g |
Fazolové lusky zelené |
150 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g |
Jogurt bílý |
150 g |
Kopr čerstvý |
20 g |
Křen |
3 kávová lžička |
Majonéza |
60 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
30 g |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
2 l |
Vývar zeleninový |
2 dl |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 36 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté brambory povaříme se slupkou 20 minut doměkka. Scedíme, necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na silnější kousky a dáme je do misky.
- Očištěnou mrkev, fazolky a pórek omyjeme, mrkev nakrájíme na malé kostičky, fazolky na středně dlouhé proužky a pórek na kolečka. V kastrůlku přivedeme vodu k varu, vložíme zeleninu, povaříme 5-6 minut. Potom scedíme, zchladíme ledovou vodou, necháme okapat.
- Na zálivku svaříme vývar, ocet, sůl a pepř. Přelijeme zálivkou brambory, dobře promícháme, posypeme nasekaným koprem a necháme 10 minut odležet.
- Následovně k bramborám přidáme mrkev, fazolky, pórek, scezený a okapaný hrášek. Důkladně všechny suroviny promícháme. Vmícháme 100 g jogurtu, majonézu smíchanou s jemně nastrouhaným křenem. Salát ochutnáme, podle potřeby ještě dochutíme a promícháme.
- Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce pokapeme zbylým jogurtem a podáváme.