Salát z bílých fazolí s pórkem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Fazole |
700 g |
Kopr čerstvý |
20 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Pórek |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 9 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěný pórek omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a vložíme do vroucí vody. Přidáme mražené bílé fazole, spolu povaříme 7-9 minut. Obě suroviny scedíme, necháme okapat a vychladnout.
- Do vhodné nádoby dáme vinný ocet, sůl, pepř, olej a prolisovaný česnek. Všechny suroviny metlou dobře prošleháme. Kerblík omyjeme, osušíme, otrháme listy a vložíme je do zálivky. Ještě jednou promícháme.
- Připravený pórek a fazolky promícháme se zálivkou, posypeme nasekaným koprem, vše důkladně promícháme. Vložíme do lednice na 60 minut odležet.
- Těsně před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci mírně posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.