Listový salát s grilovaným kuřecím masem
Ingredience
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kuře |
400 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Olej slunečnicový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát kadeřavý |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 l |
Chilli paprička |
2 ks |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
100 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Kadeřavý salát opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Osušíme, natrháme na velikost sousta a dáme do misky.
- Papriku a chilli papričky rozřízneme na půlky, vyhodíme semínka. Papriky nakrájíme na malé kousky, papričky drobně nasekáme. Omytou šalotku oloupeme, drobně nakrájíme, vložíme spolu s nakrájenou paprikou do vroucí vody. Povaříme 10 minut, scedíme, necháme okapat a udržujeme teplé.
- Omytá kuřecí prsa osušíme, potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením.
- Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplotu. Do středu naskládáme připravená prsa. Pokaždé straně opékáme přibližně 10 minut. Sundáme z grilu, necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na malé, úhledné kousky.
- Příprava omáčky: papriky, chilli papričky a šalotku ručním mixérem rozmixujeme. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem a promixujeme.
- Příprava zálivky: Ve vhodné nádobě důkladně metlou prošleháme ocet, sůl, pepř a olej.
- Připravený kadeřavý salát smícháme spolu se zálivkou. Těsně před podáváním salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce položíme grilované maso, přelijeme paprikovou omáčkou. Posypeme nasekanou petrželovou natí a salát podáváme.