Listový salát s grilovaným kuřecím masem

Ingredience


Kari koření 1 kávová lžička
Kuře 400 g
Máslo čerstvé 70 g
Olej slunečnicový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát kadeřavý 250 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 l
Chilli paprička 2 ks
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 100 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 20 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kadeřavý salát opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Osušíme, natrháme na velikost sousta a dáme do misky.
  2. Papriku a chilli papričky rozřízneme na půlky, vyhodíme semínka. Papriky nakrájíme na malé kousky, papričky drobně nasekáme. Omytou šalotku oloupeme, drobně nakrájíme, vložíme spolu s nakrájenou paprikou do vroucí vody. Povaříme 10 minut, scedíme, necháme okapat a udržujeme teplé.
  3. Omytá kuřecí prsa osušíme, potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením.
  4. Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplotu. Do středu naskládáme připravená prsa. Pokaždé straně opékáme přibližně 10 minut. Sundáme z grilu, necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na malé, úhledné kousky.
  5. Příprava omáčky: papriky, chilli papričky a šalotku ručním mixérem rozmixujeme. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem a promixujeme.
  6. Příprava zálivky: Ve vhodné nádobě důkladně metlou prošleháme ocet, sůl, pepř a olej.
  7. Připravený kadeřavý salát smícháme spolu se zálivkou. Těsně před podáváním salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce položíme grilované maso, přelijeme paprikovou omáčkou. Posypeme nasekanou petrželovou natí a salát podáváme.