Červená omáčka pikantní
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
30 g |
Cibule |
100 g |
Koriandr čerstvý |
60 g |
Olej slunečnicový |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Protlak rajčatový |
40 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
6 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme, lístky koriandru nasekáme najemno.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, chilli papričku a osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, scezená rajčata, koriandr, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Nakonec omáčku rozmixujeme.
- Omáčku používáme k pečeným masům.