Salát s čočkou a uzenou rybou

Ingredience


Čekanka 1 ks
Čočka červená 150 g
Kopr čerstvý 20 g
Mrkev kořen 1 ks
Salát ledový 70 g
Šalotka 20 g
Tuňák obecný 300 g
Voda pitná 1.5 l
Křenová pasta - Krenex 100 g
Olej olivový extra panenský 70 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodu v hrnci přivedeme k varu, vsypeme čočku, povaříme 30 minut. Uvařenou čočku scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
  2. Čekanku rozdělíme na jednotlivé listy. Mrkev oškrábeme, omyjeme, spolu s oloupanou šalotkou nakrájíme na malé kousky. Opláchnutý kopr osušíme, drobně nasekáme. Uzenou rybu zbavíme kostí, nakrájíme na malé kousky. Umytý a osušený ledový salát nakrájíme na tenké nudle.
  3. Do velké misky dáme čočku, čekanku, ledový salát, mrkev, šalotku. Vše dobře promícháme.
  4. Do vhodné nádoby dáme ocet, křen, sůl, pepř. Metlou dobře prošleháme, za stálého míchání všleháme olej.
  5. Připravenou zálivkou přelijeme salát v misce, přidáme ryby, vše dohromady promícháme. Salát ochutnáme, podle potřeby dochutíme a ještě jednou zlehka promícháme.
  6. Salát necháme v lednici 15 minut odležet. Porcujeme na jednotlivé talíře, každou porci posypeme nasekaným koprem a podáváme.