Salát s čočkou a uzenou rybou
Ingredience
Čekanka |
1 ks |
Čočka červená |
150 g |
Kopr čerstvý |
20 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Salát ledový |
70 g |
Šalotka |
20 g |
Tuňák obecný |
300 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Křenová pasta - Krenex |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
70 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vodu v hrnci přivedeme k varu, vsypeme čočku, povaříme 30 minut. Uvařenou čočku scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
- Čekanku rozdělíme na jednotlivé listy. Mrkev oškrábeme, omyjeme, spolu s oloupanou šalotkou nakrájíme na malé kousky. Opláchnutý kopr osušíme, drobně nasekáme. Uzenou rybu zbavíme kostí, nakrájíme na malé kousky. Umytý a osušený ledový salát nakrájíme na tenké nudle.
- Do velké misky dáme čočku, čekanku, ledový salát, mrkev, šalotku. Vše dobře promícháme.
- Do vhodné nádoby dáme ocet, křen, sůl, pepř. Metlou dobře prošleháme, za stálého míchání všleháme olej.
- Připravenou zálivkou přelijeme salát v misce, přidáme ryby, vše dohromady promícháme. Salát ochutnáme, podle potřeby dochutíme a ještě jednou zlehka promícháme.
- Salát necháme v lednici 15 minut odležet. Porcujeme na jednotlivé talíře, každou porci posypeme nasekaným koprem a podáváme.