Salát z hroznového vína s pěnou

Ingredience


Citronová šťáva 3 ml
Cukr skořicový 20 g
Hroznové víno 200 g
Hrušky 2 ks
Sirup javorový 30 ml
Sýr Feta 150 g
Citronová šťáva 3 ml
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Mandle 100 g
Šťáva jablečná 100% 1.5 dl
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců, oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do misky, pokapeme citrónovou šťávou, javorovým sirupem, posypeme skořicovým cukrem a promícháme.
  2. Bílé a červené hroznové víno důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat. Rozřízneme na půlky a vložíme do misky k hruškám. Přidáme na malé kousky nakrájený sýr Feta.
  3. Žloutky utřeme s cukrem a citrónovou šťávou do husté pěny. Kastrůlek vložíme do horké vodní lázně. Za stálého šlehání přiléváme hruškovou šťávu a šleháme do husté pěny. Hotovou zálivkou přelijeme ovoce v misce, důkladně promícháme.
  4. Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé talíře, anebo do salátových misek. Každou porci posypeme na suché pánvi opraženými mandlovými plátky.