Salát z hroznového vína s pěnou
Ingredience
Citronová šťáva |
3 ml |
Cukr skořicový |
20 g |
Hroznové víno |
200 g |
Hrušky |
2 ks |
Sirup javorový |
30 ml |
Sýr Feta |
150 g |
Citronová šťáva |
3 ml |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Mandle |
100 g |
Šťáva jablečná 100% |
1.5 dl |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců, oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do misky, pokapeme citrónovou šťávou, javorovým sirupem, posypeme skořicovým cukrem a promícháme.
- Bílé a červené hroznové víno důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat. Rozřízneme na půlky a vložíme do misky k hruškám. Přidáme na malé kousky nakrájený sýr Feta.
- Žloutky utřeme s cukrem a citrónovou šťávou do husté pěny. Kastrůlek vložíme do horké vodní lázně. Za stálého šlehání přiléváme hruškovou šťávu a šleháme do husté pěny. Hotovou zálivkou přelijeme ovoce v misce, důkladně promícháme.
- Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé talíře, anebo do salátových misek. Každou porci posypeme na suché pánvi opraženými mandlovými plátky.