Višňový tvarohový koláč

Višňový tvarohový koláč - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Cukr krupice 125 g
Cukr vanilka 1 ks
Tvaroh tučný 375 g
Vejce slepičí 2 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 90 g
Piškoty dětské kulaté 175 g
Kompot višňový 400 g
Maizena - kukuřičný škrob 1 polévková lžíce
Tresť vanilková 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na korpus smícháme v míse rozdrcené piškoty s cukrem a změklým (rozehřátým) máslem. Hmotou vyložíme dno a stěny kulaté dortové formy.
  2. Na náplň smícháme v misce tvaroh s cukrem, Přidáme rozšlehaná vejce, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Vše našleháme dohladka.
  3. Náplň nalijeme do formy na piškotovou hmotu, formu vložíme do středně vyhřáté trouby a koláč pečeme 25-30 minut. Po upečení necháme úplně vychladnout.
  4. Kukuřičnou moučku rozmícháme v troše kompotové šťávy. Višně i se zbylou šťávou vložíme do kastrůlku, zalijeme rozmíchanou moučkou a povaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí do směsi přimícháme tresť nebo likér.
  5. Povařené višně rozdělíme lžící na tvarohovou náplň.
  6. Koláč podáváme vychlazený.