Višňový tvarohový koláč
Ingredience
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
125 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Tvaroh tučný |
375 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
90 g |
Piškoty dětské kulaté |
175 g |
Kompot višňový |
400 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce |
Tresť vanilková |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Na korpus smícháme v míse rozdrcené piškoty s cukrem a změklým (rozehřátým) máslem. Hmotou vyložíme dno a stěny kulaté dortové formy.
- Na náplň smícháme v misce tvaroh s cukrem, Přidáme rozšlehaná vejce, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Vše našleháme dohladka.
- Náplň nalijeme do formy na piškotovou hmotu, formu vložíme do středně vyhřáté trouby a koláč pečeme 25-30 minut. Po upečení necháme úplně vychladnout.
- Kukuřičnou moučku rozmícháme v troše kompotové šťávy. Višně i se zbylou šťávou vložíme do kastrůlku, zalijeme rozmíchanou moučkou a povaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí do směsi přimícháme tresť nebo likér.
- Povařené višně rozdělíme lžící na tvarohovou náplň.
- Koláč podáváme vychlazený.