Knedlíčky z mořské štiky
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Holandská omáčka |
250 ml |
Mořská štika - filety |
400 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
2 l |
Mléko plnotučné |
0.33 l |
Mouka pšeničná hladká |
166.67 g |
Sůl |
0.67 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety rozmrazíme, vymačkáme a dvakrát na jemno umeleme. V míse důkladně vařečkou rozmícháme, osolíme, přidáme chilli, pepř, bílky a pálené těsto. Vše dohromady utřeme, hmotu dáme do lednice vychladit, poté vychlazenou znovu rozmícháme a vpravíme do ní šlehačku.
- Lžicí, namočenou do studené vody, vykrajujeme knedlíčky ve velikosti vlašského ořechu, které přikryté „táhneme“ ve slané vodě 10 minut při teplotě 90°C. Poté rychle povaříme, scedíme, rozdělíme na talíře a podáváme přelité holandskou omáčkou.
- Pálené těsto do paštik [56007]: osolené mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vařečkou přisypáváme hladkou mouku, až je těsto vypracované a bez hrudek.
- Odstavíme mimo plotnu, jedno po druhém vmícháme vejce.