Knedlíčky z mořské štiky

Ingredience


Chilli koření mleté 1 špetka
Holandská omáčka 250 ml
Mořská štika - filety 400 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 5 ks
Voda pitná 2 l
Mléko plnotučné 0.33 l
Mouka pšeničná hladká 166.67 g
Sůl 0.67 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety rozmrazíme, vymačkáme a dvakrát na jemno umeleme. V míse důkladně vařečkou rozmícháme, osolíme, přidáme chilli, pepř, bílky a pálené těsto. Vše dohromady utřeme, hmotu dáme do lednice vychladit, poté vychlazenou znovu rozmícháme a vpravíme do ní šlehačku.
  2. Lžicí, namočenou do studené vody, vykrajujeme knedlíčky ve velikosti vlašského ořechu, které přikryté „táhneme“ ve slané vodě 10 minut při teplotě 90°C. Poté rychle povaříme, scedíme, rozdělíme na talíře a podáváme přelité holandskou omáčkou.
  3. Pálené těsto do paštik [56007]: osolené mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vařečkou přisypáváme hladkou mouku, až je těsto vypracované a bez hrudek.
  4. Odstavíme mimo plotnu, jedno po druhém vmícháme vejce.