Grilovaný platýs s kuskusem

Ingredience


Cibulka jarní 2 ks
Fenykl sladký - hlíza 2 ks
Kapary 2 ks
Kuskus 250 g
Limetka 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Platýz - filety 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuskus zalijeme vroucí vodou tak, aby byl zcela ponořen. Nemícháme, odložíme stranou a necháme bobtnat. Mezitím fenykl zbavíme tuhého středu, zbytek fenyklu pokrájíme na nudličky. V misce smícháme s rozkrájenou cibulkou, kapary a olejem.
  2. Gril rozpálíme na vysokou teplotu a potřeme olejem. Olejem taktéž potřeme filety platýse, rybu poté grilujeme tři minuty z každé strany, dokud maso lehce nezhnědne. Průběžně můžeme maso potírat limetkovou šťávou.
  3. Na závěr kuskus promícháme s fenyklovou směsí, přidáme rybu z grilu a ihned podáváme.