Grilovaný platýs s kuskusem
Ingredience
Cibulka jarní |
2 ks |
Fenykl sladký - hlíza |
2 ks |
Kapary |
2 ks |
Kuskus |
250 g |
Limetka |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Platýz - filety |
600 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuskus zalijeme vroucí vodou tak, aby byl zcela ponořen. Nemícháme, odložíme stranou a necháme bobtnat. Mezitím fenykl zbavíme tuhého středu, zbytek fenyklu pokrájíme na nudličky. V misce smícháme s rozkrájenou cibulkou, kapary a olejem.
- Gril rozpálíme na vysokou teplotu a potřeme olejem. Olejem taktéž potřeme filety platýse, rybu poté grilujeme tři minuty z každé strany, dokud maso lehce nezhnědne. Průběžně můžeme maso potírat limetkovou šťávou.
- Na závěr kuskus promícháme s fenyklovou směsí, přidáme rybu z grilu a ihned podáváme.