Mořský jazyk s cuketou a pomerančem
Ingredience
Cuketa |
4 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Majonéza |
4 polévková lžíce |
Mořský jazyk |
400 g |
Olej rostlinný |
20 ml |
Pomeranče |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cuketu nakrájíme podélně na plátky. Gril rozpálíme na vysokou teplotu, potřeme olejem a cuketu grilujeme dvě minuty z každé strany, dokud není cuketa měkká.
- V misce smícháme hořčici a majolku. Poté opět gril rozpálíme, potřeme olejem a dáme grilovat kůží dolů mořský jazyk. Filety pravidelně potíráme směsí z misky. Po dvou minutách snížíme teplotu a filety obrátíme. Grilujeme, dokud není ryba měkká a propečená. Na poslední minutu na gril vrátíme cuketu, aby se prohřála. Před podáváním ještě pokapeme pomerančem.