Bramborová polévka mléčná s vejci
Ingredience
Brambory |
400 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka polohrubá |
30 g |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2.75 l |
Zakysaná smetana |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě s kmínem.
- Potom slijeme vývar, znovu dáme na oheň a přilijeme smetanu rozšlehanou s moukou. Za stálého míchání povaříme, přidáme zpět scezené brambory a přidáme kousek másla.
- Nakonec do polévky zašleháme jedno vejce a přidáme sekanou petrželovou nať.