Bramborový salát s čerstvou zeleninou
Ingredience
Brambory |
10 ks |
Čekanka |
1 ks |
Mrkev kořen |
4 ks |
Ocet vinný |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
8 polévková lžíce |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Ředkvička |
1 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a ve slupce dáme vařit brambory.
- Uvaříme natvrdo vejce. Opereme čekanku se salátem a na kousky nakrájíme. Oškrábeme a na nudličky nakrájíme mrkev, na osminky nakrájíme ředkvičky.
- Připravíme si zálivku - do vinného octa přidáme sůl, pepř, přilijeme olivový olej a rozmícháme vidličkou.
- Nakrájíme uvařené brambory i se slupkou na osminy, vařená vejce na plátky, přidáme salát, čekanku, ředkvičky a mrkev.
- Přidáme pažitku a vše promícháme.
- Poté zalijeme salát zálivkou.