Bramborový salát s čerstvou zeleninou

Ingredience


Brambory 10 ks
Čekanka 1 ks
Mrkev kořen 4 ks
Ocet vinný 4 polévková lžíce
Olej olivový 8 polévková lžíce
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Ředkvička 1 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a ve slupce dáme vařit brambory.
  2. Uvaříme natvrdo vejce. Opereme čekanku se salátem a na kousky nakrájíme. Oškrábeme a na nudličky nakrájíme mrkev, na osminky nakrájíme ředkvičky.
  3. Připravíme si zálivku - do vinného octa přidáme sůl, pepř, přilijeme olivový olej a rozmícháme vidličkou.
  4. Nakrájíme uvařené brambory i se slupkou na osminy, vařená vejce na plátky, přidáme salát, čekanku, ředkvičky a mrkev.
  5. Přidáme pažitku a vše promícháme.
  6. Poté zalijeme salát zálivkou.