Žampiony s fazolemi

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Fazole 400 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Čedar 50 g
Vývar zeleninový 100 ml
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony pokrájíme na plátky, smícháme se lžičkou oleje, ochutíme solí a pepřem. Gril rozpálíme, potřeme olejem a žampiony opékáme za občasného míchání do zlatova. Po třech minutách přidáme na gril prolisovaný česnek a nastrouhanou mrkev. Vše vmícháme mezi žampiony.
  2. Směs přednáme do wok pánve, zalijeme vývarem, přidáme fazole, vaříme pět minut, dokud nejsou fazole měkké a prohřáté. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme.