Žampiony s fazolemi
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Fazole |
400 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Čedar |
50 g |
Vývar zeleninový |
100 ml |
Žampiony čerstvé |
300 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony pokrájíme na plátky, smícháme se lžičkou oleje, ochutíme solí a pepřem. Gril rozpálíme, potřeme olejem a žampiony opékáme za občasného míchání do zlatova. Po třech minutách přidáme na gril prolisovaný česnek a nastrouhanou mrkev. Vše vmícháme mezi žampiony.
- Směs přednáme do wok pánve, zalijeme vývarem, přidáme fazole, vaříme pět minut, dokud nejsou fazole měkké a prohřáté. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme.