Kuřecí kari po thajsku pro alergiky

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Chilli paprička zelená 4 ks
Cukr palmový 2 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 150 g
Galgan 2.5 ks
Kafirové listy 4 ks
Kari pasta zelená 2 polévková lžíce
Kuřecí prsa 450 g
Mléko kokosové 800 ml
Olej kukuřičný 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 3 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Thajská bazalka 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z povrchu kokosového mléka odebereme kokosovou smetanu a vlijeme do kastrolu. Mléko ponecháme stranou na později.
  2. Do kokosové smetany vložíme kuře a přidáme 2 listy mauricijské papedy. Vaříme 10 minut na střední teplotě, dokud se kuře neprovaří. Pak kuře vyndáme na talíř.
  3. Kokosovou smetanu dál vaříme, dokud se z ní neoddělí olej. Odložíme stranou.
  4. Omyjeme papriky, rozkrojíme je na poloviny, odstraníme semínka a bílé žebroví a pokrájíme je na nudličky. Vložíme do velké pánve a 3 minuty smažíme na kukuřičném oleji. Potom je odložíme stranou.
  5. Do pánve vlijeme lžíci kokosového mléka a přidáme k němu kari pastu. Smažíme asi 1-2 minuty, dokud se neuvolní vůně. Přilijeme rybí omáčku a přidáme cukr. Promícháme.
  6. Vlijeme zbytek kokosového mléka, zelenou chilli papričku, galgan a zelené fazolky. Promícháme a na mírném ohni provaříme 5 minut. Přidáme papriky, kuře a kokosovou smetanu. Vaříme 5 minut, dokud se kuře neprohřeje. Přidáme zbylé dva natrhané listy mauricijské papedy, podrcenou chilli papričku a listy bazalky.