Kuřecí kari po thajsku pro alergiky
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Chilli paprička zelená |
4 ks |
Cukr palmový |
2 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
150 g |
Galgan |
2.5 ks |
Kafirové listy |
4 ks |
Kari pasta zelená |
2 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
450 g |
Mléko kokosové |
800 ml |
Olej kukuřičný |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Thajská bazalka |
80 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z povrchu kokosového mléka odebereme kokosovou smetanu a vlijeme do kastrolu. Mléko ponecháme stranou na později.
- Do kokosové smetany vložíme kuře a přidáme 2 listy mauricijské papedy. Vaříme 10 minut na střední teplotě, dokud se kuře neprovaří. Pak kuře vyndáme na talíř.
- Kokosovou smetanu dál vaříme, dokud se z ní neoddělí olej. Odložíme stranou.
- Omyjeme papriky, rozkrojíme je na poloviny, odstraníme semínka a bílé žebroví a pokrájíme je na nudličky. Vložíme do velké pánve a 3 minuty smažíme na kukuřičném oleji. Potom je odložíme stranou.
- Do pánve vlijeme lžíci kokosového mléka a přidáme k němu kari pastu. Smažíme asi 1-2 minuty, dokud se neuvolní vůně. Přilijeme rybí omáčku a přidáme cukr. Promícháme.
- Vlijeme zbytek kokosového mléka, zelenou chilli papričku, galgan a zelené fazolky. Promícháme a na mírném ohni provaříme 5 minut. Přidáme papriky, kuře a kokosovou smetanu. Vaříme 5 minut, dokud se kuře neprohřeje. Přidáme zbylé dva natrhané listy mauricijské papedy, podrcenou chilli papričku a listy bazalky.