Hejk s bylinkovým máslem
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Hejk |
500 g |
Máslo bylinkové |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Brambory |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ryby zbavíme páteře i ploutví, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a prudce opečeme z obou stran na rozpáleném sádle.
- Přendáme do trouby předehřáté na 170°C, necháme dopéci.
- Pečené ryby rozdělíme na talíře, navršíme na ně bylinkové máslo. Podáváme s bramborami, ozdobené sekanou petrželkou a plátky citrónu.