Hejk s bylinkovým máslem

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Hejk 500 g
Máslo bylinkové 100 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Brambory 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ryby zbavíme páteře i ploutví, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a prudce opečeme z obou stran na rozpáleném sádle.
  2. Přendáme do trouby předehřáté na 170°C, necháme dopéci.
  3. Pečené ryby rozdělíme na talíře, navršíme na ně bylinkové máslo. Podáváme s bramborami, ozdobené sekanou petrželkou a plátky citrónu.