Meloun s lesními jahodami a pomerančovým likérem

Ingredience


Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Cukr moučkový 60 g
Jahody lesní 250 g
Likér pomerančový 0.5 dl
Meloun Cantaloupe 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Menší ananasový - Cantaloupe meloun omyjeme, osušíme a odřízneme vršek. Vydlabeme zrníčka a poté vydlabeme dřeň, kterou nakrájíme na kostičky a odložíme do mísy.
  2. V sítu omyjeme lesní jahody, necháme je okapat a přidáme k melounu. Směs osladíme cukrem, pomerančovým likérem, promícháme a dochutíme citrónovou šťávou. Vše vrátíme do vydlabaného melounu, který dáme vychladit.
  3. Vychlazenou směs rozdělíme do pohárů nebo skleněných misek a podáváme.