Meloun s lesními jahodami a pomerančovým likérem
Ingredience
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
60 g |
Jahody lesní |
250 g |
Likér pomerančový |
0.5 dl |
Meloun Cantaloupe |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Menší ananasový - Cantaloupe meloun omyjeme, osušíme a odřízneme vršek. Vydlabeme zrníčka a poté vydlabeme dřeň, kterou nakrájíme na kostičky a odložíme do mísy.
- V sítu omyjeme lesní jahody, necháme je okapat a přidáme k melounu. Směs osladíme cukrem, pomerančovým likérem, promícháme a dochutíme citrónovou šťávou. Vše vrátíme do vydlabaného melounu, který dáme vychladit.
- Vychlazenou směs rozdělíme do pohárů nebo skleněných misek a podáváme.