Grilovaný tuňák se salsou

Ingredience


Celer řapíkatý 2 ks
Chilli koření mleté 1 špetka
Limetka 1 ks
Okurky nakládané 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Řeřicha 50 g
Tuňák obecný 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké misce smícháme nastrouhanou okurku, strouhaný celer, chilli a nadrobno nasekanou řeřichu. Přidáme šťávu, lžičku oleje, důkladně promícháme a dáme na 20 minut odležet do ledničky.
  2. Mezitím připravíme gril, rozpálíme na maximální teplotu a potřeme olejem. Filety z tuňáka grilujeme z každé strany tři minuty, v průběhu je potíráme olejem, aby se nepřichytili. Ihned po grilování podáváme se zelenou salsou.