Grilovaný tuňák se salsou
Ingredience
Celer řapíkatý |
2 ks |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Limetka |
1 ks |
Okurky nakládané |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Řeřicha |
50 g |
Tuňák obecný |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velké misce smícháme nastrouhanou okurku, strouhaný celer, chilli a nadrobno nasekanou řeřichu. Přidáme šťávu, lžičku oleje, důkladně promícháme a dáme na 20 minut odležet do ledničky.
- Mezitím připravíme gril, rozpálíme na maximální teplotu a potřeme olejem. Filety z tuňáka grilujeme z každé strany tři minuty, v průběhu je potíráme olejem, aby se nepřichytili. Ihned po grilování podáváme se zelenou salsou.