Treska s krevetami a se špenátem
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Mléko polotučné |
600 ml |
Mouka kukuřičná |
60 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
300 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
75 g |
Treska aljašská |
250 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špenát opláchneme a necháme odkapat. Poté do máslem vymazané zapékací mísy vytvoříme vrstvu ze špenátu, na kterou položíme tresku a krevety.
- V hrnci smícháme mléko s moukou a důkladně vše zamícháme. Postupně ohříváme, dokud nevznikne hustá směs. Poté přimícháme sýr, cibulku, sůl a pepř. Důkladně promícháme a směs nalijeme do zapékací mísy.
- Vše posypeme strouhankou, dáme do trouby a na 180°C pečeme 15 minut.