Kandované citrónové plátky
Ingredience
Citrony |
2 ks |
Cukr krupice |
240 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
5.5 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 14 porcí
- Citrony důkladně omyjeme pod tekoucí teplou vodou a nakrájíme na tenké plátky. V kastrůlku vaříme vodu s medem, krupicovým a vanilkovým cukrem. Vložíme připravené citrónové plátky, zamícháme.
- Přiklopíme poklicí, na mírném ohni za občasného míchání povaříme 40 - 45 minut. Po uvaření plátky vybereme ze sladkého nálevu a necháme je v sítu okapat. Naskládáme je na mřížku, kterou položíme na plech. Vložíme do nahřáté trouby, tu ihned vypneme. Citrónové plátky necháme v troubě celou noc vyschnout.