Kandované citrónové plátky

Ingredience


Citrony 2 ks
Cukr krupice 240 g
Cukr vanilka 20 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Voda pitná 5.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citrony důkladně omyjeme pod tekoucí teplou vodou a nakrájíme na tenké plátky. V kastrůlku vaříme vodu s medem, krupicovým a vanilkovým cukrem. Vložíme připravené citrónové plátky, zamícháme.
  2. Přiklopíme poklicí, na mírném ohni za občasného míchání povaříme 40 - 45 minut. Po uvaření plátky vybereme ze sladkého nálevu a necháme je v sítu okapat. Naskládáme je na mřížku, kterou položíme na plech. Vložíme do nahřáté trouby, tu ihned vypneme. Citrónové plátky necháme v troubě celou noc vyschnout.