Žitný chléb s oříškovou směsí
Ingredience
Arašídy |
20 g |
Cukr krupice |
40 g |
Droždí sušené |
10 g |
Mandle |
20 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko plnotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Mouka žitná bílá |
200 g |
Ořechy Kešu |
20 g |
Ořechy lískové |
20 g |
Ořechy vlašské |
20 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 200 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy nalijeme vodu, mléko a rozpuštěné máslo, přidáme hladkou i žitnou mouku, cukr, sůl, promícháme. Přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme sušené droždí a nastavíme program na celozrnný chléb. Po zaznění signálu přisypeme směs nasekaných ořechů a necháme péct.