Platýz s červeným máslem
Ingredience
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
120 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Platýz - filety |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z platýze vaříme 6 - 8 minut ve slané vodě, poté je vyjmeme, urovnáme na mísu, pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanými vařenými vejci, zelenou petrželkou a přelijeme dočervena rozpáleným máslem.
- Dbejme na to, abychom máslo nepřepálili!