Filety z makrely v hořčicové omáčce

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Cibule 2 ks
Hořčice 1 polévková lžíce
Makrela - filety 600 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle do růžova.
  2. Na cibuli vyrovnáme filety z makrely, osolíme, opepříme, přidáme pokrájenou petrželku, přilijeme ocet a trochu vody.
  3. Nádobu přikryjeme pergamenem, v troubě předehřáté na 160°C dusíme 20 minut.
  4. Nádobu s rybou vyjmeme z trouby, filety opatrně vybereme a udržujeme v teple.
  5. Smetanu rozmícháme s moukou, směsí zahustíme omáčku. Chvíli povaříme, přidáme hořčici, poté porce makrely vrátíme zpět. Už nevaříme.
  6. Podáváme s vařenými bramborami.