Filety z makrely v hořčicové omáčce
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Cibule |
2 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Makrela - filety |
600 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle do růžova.
- Na cibuli vyrovnáme filety z makrely, osolíme, opepříme, přidáme pokrájenou petrželku, přilijeme ocet a trochu vody.
- Nádobu přikryjeme pergamenem, v troubě předehřáté na 160°C dusíme 20 minut.
- Nádobu s rybou vyjmeme z trouby, filety opatrně vybereme a udržujeme v teple.
- Smetanu rozmícháme s moukou, směsí zahustíme omáčku. Chvíli povaříme, přidáme hořčici, poté porce makrely vrátíme zpět. Už nevaříme.
- Podáváme s vařenými bramborami.