Studené řezy z makrely v remuládě
Ingredience
Estragon |
2 polévková lžíce |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kerblík |
2 polévková lžíce |
Majonéza |
200 g |
Makrela obecná |
800 g |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Okurky |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Makrely uvaříme ve slané vodě s octem a necháme vychladnout ve vývaru.
- Mezitím připravíme remuládovou omáčku: najemno nasekáme okurky, kerblík, estragon, smícháme s majonézou, hořčicí a ušlehanou šlehačkou.
- Studené ryby scedíme, vyjmeme z nich kosti a rozebereme je na filety.
- Podáváme přelité remuládovou omáčkou.