Studené řezy z makrely v remuládě

Ingredience


Estragon 2 polévková lžíce
Hořčice 1 polévková lžíce
Kerblík 2 polévková lžíce
Majonéza 200 g
Makrela obecná 800 g
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Okurky 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Makrely uvaříme ve slané vodě s octem a necháme vychladnout ve vývaru.
  2. Mezitím připravíme remuládovou omáčku: najemno nasekáme okurky, kerblík, estragon, smícháme s majonézou, hořčicí a ušlehanou šlehačkou.
  3. Studené ryby scedíme, vyjmeme z nich kosti a rozebereme je na filety.
  4. Podáváme přelité remuládovou omáčkou.