Ořechovým krémem plněné koláčky

Ingredience


Čokoláda na vaření 200 g
Cukr moučkový 100 g
Cukr vanilka 20 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 240 g
Ořechy vlašské 90 g
Skořice mletá 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Hera 100 g
Likér mandlový - Amaretto 50 ml
Nugát světlý 250 g
Ořechy vlašské 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Při pokojové teplotě necháme změknout máslo a nakrájíme ho do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr, žloutky a skořicový cukr. Suroviny vyšleháme do pěny, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, nakonec jemně pomleté ořechy. Vypracujeme tuhé těsto, zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice na 30 minut.
  2. Z těsta vyválíme na moukou posypaném vále 2 - 3 mm silný plát, skleničkou o průměru 6 cm vykrajujeme kolečka. Pokládáme je na plech, vložíme do předehřáté trouby, při 180°C pečeme 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu.
  3. V teflonové pánvi rozpustíme za stálého míchání čokoládu. Půlku dávky vychladlých koleček namáčíme do teplé čokolády a skládáme je na rošt, aby čokoláda ztuhla.
  4. Nugát vložíme do kastrůlku, rozpustíme ve vodní lázni, necháme mírně vychladnout, přidáme na kousky pokrájenou Heru a dobře vyšleháme na hustý krém. Nakonec vsypeme pomleté ořechy, podle vlastní chuti Amaretto a promícháme.
  5. Připraveným krémem potřeme upečená kolečka, která nejsou namočená v čokoládě a spojíme s čokoládovými kolečky.