Ořechovým krémem plněné koláčky
Ingredience
Čokoláda na vaření |
200 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
240 g |
Ořechy vlašské |
90 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Hera |
100 g |
Likér mandlový - Amaretto |
50 ml |
Nugát světlý |
250 g |
Ořechy vlašské |
80 g |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Při pokojové teplotě necháme změknout máslo a nakrájíme ho do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr, žloutky a skořicový cukr. Suroviny vyšleháme do pěny, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, nakonec jemně pomleté ořechy. Vypracujeme tuhé těsto, zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice na 30 minut.
- Z těsta vyválíme na moukou posypaném vále 2 - 3 mm silný plát, skleničkou o průměru 6 cm vykrajujeme kolečka. Pokládáme je na plech, vložíme do předehřáté trouby, při 180°C pečeme 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu.
- V teflonové pánvi rozpustíme za stálého míchání čokoládu. Půlku dávky vychladlých koleček namáčíme do teplé čokolády a skládáme je na rošt, aby čokoláda ztuhla.
- Nugát vložíme do kastrůlku, rozpustíme ve vodní lázni, necháme mírně vychladnout, přidáme na kousky pokrájenou Heru a dobře vyšleháme na hustý krém. Nakonec vsypeme pomleté ořechy, podle vlastní chuti Amaretto a promícháme.
- Připraveným krémem potřeme upečená kolečka, která nejsou namočená v čokoládě a spojíme s čokoládovými kolečky.