Slovenská bramborová polévka s rajčaty a rýží
Ingredience
Brambory |
300 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
0.25 l |
Rýže loupaná |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
5.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do horké osolené vody dáme propláchnutou rýži, na kostky nakrájené brambory a vaříme.
- Polévku zahustíme jíškou z másla a mouky, přidáme nastrouhanou cibuli, zředěný rajčatový protlak, sůl, pepř a trochu cukru. Můžeme zakapat citronovou šťávou.