Perníková bublanina s višněmi

Ingredience


Badyán 1 kávová lžička
Citronová kůra 2 kávová lžička
Cukr moučkový 220 g
Koření perníkové 2 kávová lžička
Kypřicí prášek do perníku 20 g
Máslo čerstvé 100 g
Med včelí 200 g
Mouka polohrubá 200 g
Olej slunečnicový 80 ml
Ořechy vlašské 150 g
Rum 3 polévková lžíce
Skořice mletá 2 kávová lžička
Soda jedlá 1 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
Višně 250 g
Mouka pšeničná hrubá 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do misky. Přidáme med, skořici, 200 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Zašleháme žloutky, rum, perníkové koření, badyán, a citrónovou kůru. Nakonec do pěny vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme sodu, a pomleté ořechy. Z bílků vyšlehaný tuhý sníh nakonec zlehka vmícháme do hmoty.
  2. Kulatou pečící formu vymažeme olejem, vysypeme 3 lžícemi hrubé mouky a vlijeme připravené těsto. Ve zbylé hrubé mouce obalíme vypeckované višně a naskládáme je na povrch těsta.
  3. Vložíme do předehřáté trouby. Při 160 stupňové teplotě pečeme 40-45 minut. Upečenou bublaninu necháme vychladnout ve formě, posypeme povrch zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné trojúhelníky.