Perník obalovaný v čokoládě a kokosové moučce

Ingredience


Cukr moučkový 170 g
Kakao 2 polévková lžíce
Koření perníkové 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 90 g
Med včelí 170 g
Mléko polotučné 60 ml
Mouka polohrubá 270 g
Mouka pšeničná hrubá 30 g
Olej slunečnicový 80 ml
Perník 13 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Meruňky 300 g
Rozinky tmavé 100 g
Rum 80 ml
Cukr moučkový 400 g
Kakao 4 polévková lžíce
Kokos - mletý (Kopra) 200 g
Máslo čerstvé 250 g
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku, máslo, med, mléko a cukr za stálého míchání na mírném ohni rozpustíme. Stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.
  2. Mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky, přidáme perníkové koření, skořici s kakaem, vejce. Dobře promícháme a smícháme s medovou směsi.
  3. Na malé kousky nakrájené meruňky dáme do vhodné nádoby, přilijeme rum, vsypeme rozinky a dobře promícháme. Necháme nejméně 60 minut namáčet.
  4. Polovinu připraveného těsta vlijeme do olejem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Poklademe povidlovou náplní a přelijeme druhou polovinou těsta. Vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních pečeme 40-45 minut. Upečený perník necháme vychladnout na plechu. Potom nakrájíme na čtverce.
  5. Moučkový cukr s kakaem prosejeme. Máslo rozpustíme v kastrůlku, přidáme prosátý cukr s kakaem, vsypeme vanilkový cukr, vlijeme horkou vodu. Na mírném ohni, za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru a potom stáhneme ze sporáku.
  6. Nakrájené perníkové čtverce obalujeme v čokoládě, pokládáme je na kovovou mřížku okapat a mírně zatuhnout. V čokoládě obalené perníky ještě obalíme v kokosové moučce.