Perník obalovaný v čokoládě a kokosové moučce
Ingredience
Cukr moučkový |
170 g |
Kakao |
2 polévková lžíce |
Koření perníkové |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
90 g |
Med včelí |
170 g |
Mléko polotučné |
60 ml |
Mouka polohrubá |
270 g |
Mouka pšeničná hrubá |
30 g |
Olej slunečnicový |
80 ml |
Perník |
13 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Meruňky |
300 g |
Rozinky tmavé |
100 g |
Rum |
80 ml |
Cukr moučkový |
400 g |
Kakao |
4 polévková lžíce |
Kokos - mletý (Kopra) |
200 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- V kastrůlku, máslo, med, mléko a cukr za stálého míchání na mírném ohni rozpustíme. Stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.
- Mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky, přidáme perníkové koření, skořici s kakaem, vejce. Dobře promícháme a smícháme s medovou směsi.
- Na malé kousky nakrájené meruňky dáme do vhodné nádoby, přilijeme rum, vsypeme rozinky a dobře promícháme. Necháme nejméně 60 minut namáčet.
- Polovinu připraveného těsta vlijeme do olejem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Poklademe povidlovou náplní a přelijeme druhou polovinou těsta. Vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních pečeme 40-45 minut. Upečený perník necháme vychladnout na plechu. Potom nakrájíme na čtverce.
- Moučkový cukr s kakaem prosejeme. Máslo rozpustíme v kastrůlku, přidáme prosátý cukr s kakaem, vsypeme vanilkový cukr, vlijeme horkou vodu. Na mírném ohni, za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru a potom stáhneme ze sporáku.
- Nakrájené perníkové čtverce obalujeme v čokoládě, pokládáme je na kovovou mřížku okapat a mírně zatuhnout. V čokoládě obalené perníky ještě obalíme v kokosové moučce.