Zapečený kozí sýr s roketou
Ingredience
Olej slunečnicový |
20 g |
Roketa |
150 g |
Sýr kozí |
300 g |
Vepřový bok |
300 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hořčice Bornier - hrubozrnná |
0.5 polévková lžíce |
Ocet vinný |
0.5 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kozí sýry podélně rozpůlíme, bůček nakrájíme na drobné kostičky, roketu opláchneme okapat.
- Bůček vysmažíme na oleji, škvarky vyjmeme z oleje a necháme na ubrousku okapat. V misce promícháme prolisovaný česnek s olejem, octem hořčicí, cukrem, solí a pepřem.
- Na plech (vyložený pečicím papírem) vložíme půlky sýra a zapečeme v troubě předehřáté na 240°C, až sýr začne povolovat a hnědnout.
- Na talíře rozdělíme roketu, posypeme bůčkovými škvarky, přelijeme zálivkou a na každý talíř položíme porci zapečeného sýra. Ihned podáváme.