Zapečený kozí sýr s roketou

Ingredience


Olej slunečnicový 20 g
Roketa 150 g
Sýr kozí 300 g
Vepřový bok 300 g
Česnek 2 stroužek
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hořčice Bornier - hrubozrnná 0.5 polévková lžíce
Ocet vinný 0.5 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kozí sýry podélně rozpůlíme, bůček nakrájíme na drobné kostičky, roketu opláchneme okapat.
  2. Bůček vysmažíme na oleji, škvarky vyjmeme z oleje a necháme na ubrousku okapat. V misce promícháme prolisovaný česnek s olejem, octem hořčicí, cukrem, solí a pepřem.
  3. Na plech (vyložený pečicím papírem) vložíme půlky sýra a zapečeme v troubě předehřáté na 240°C, až sýr začne povolovat a hnědnout.
  4. Na talíře rozdělíme roketu, posypeme bůčkovými škvarky, přelijeme zálivkou a na každý talíř položíme porci zapečeného sýra. Ihned podáváme.