Medový koláč s kandovaným ovocem
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Kakao |
2 polévková lžíce |
Kandované ovoce |
150 g |
Koření perníkové |
1 kávová lžička |
Kypřicí prášek do perníku |
13 g |
Marmeláda višňová |
70 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Med včelí |
170 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
220 g |
Ořechy vlašské |
50 g |
Soda jedlá |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Višně |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Do rozehřátého medu v kastrůlku přidáme cukr, máslo a stálým míchání rozpustíme. Prosátou mouku s kakaem a kypřícím práškem dáme do misky, rozklepneme vejce, přidáme koření, sodu, na malé kousky nakrájené kandované ovoce, vypeckované a nakrájené višně a jemně nasekané ořechy. Moučnou směs dobře promícháme a spojíme s teplou medovou hmotou.
- Ze směsí vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na velikost kulaté pečící formy.
- Formu vyložíme pečícím papírem, rozložíme připravené těsto. Pečící formu s těstem vložíme na celou noc do lednice. Následovně vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 35-40 minut.
- Upečený koláč necháme mírně vychladnout ve formě, povrch koláče potřeme višňovou marmeládou. Nakonec nakrájíme na úhledné trojúhelníky a podáváme.