Medový koláč s kandovaným ovocem

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Kakao 2 polévková lžíce
Kandované ovoce 150 g
Koření perníkové 1 kávová lžička
Kypřicí prášek do perníku 13 g
Marmeláda višňová 70 g
Máslo čerstvé 70 g
Med včelí 170 g
Mouka pšeničná hladká T 650 220 g
Ořechy vlašské 50 g
Soda jedlá 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Višně 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do rozehřátého medu v kastrůlku přidáme cukr, máslo a stálým míchání rozpustíme. Prosátou mouku s kakaem a kypřícím práškem dáme do misky, rozklepneme vejce, přidáme koření, sodu, na malé kousky nakrájené kandované ovoce, vypeckované a nakrájené višně a jemně nasekané ořechy. Moučnou směs dobře promícháme a spojíme s teplou medovou hmotou.
  2. Ze směsí vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na velikost kulaté pečící formy.
  3. Formu vyložíme pečícím papírem, rozložíme připravené těsto. Pečící formu s těstem vložíme na celou noc do lednice. Následovně vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 35-40 minut.
  4. Upečený koláč necháme mírně vychladnout ve formě, povrch koláče potřeme višňovou marmeládou. Nakonec nakrájíme na úhledné trojúhelníky a podáváme.