Ořechový medovník

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 300 g
Med včelí 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 450 g
Soda jedlá 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Máslo čerstvé 350 g
Mléko zahuštěné slazené 400 g
Ořechy vlašské 70 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrůlku dáme med, v horké vodní lázní ho roztopíme, přidáme máslo, vejce, dobře promícháme. Přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem, sodu a za stálého míchání zahříváme přibližně 10 minut.
  2. Z pečicího papíru vyřízneme 6 kruhů o velikostí pečicí kulaté formy. Těsto rozdělíme na 6 dílů, postupně je pečeme v pečicí formě, vyložené připraveným kulatým papírem. Každý díl pečeme zvlášť v předehřáté troubě při 170stupňové teplotě 15 minut.
  3. Upečené korpusy necháme vychladnout, pokud máme nějaké ořezy z korpusů, rozdrolíme je a promícháme s pomletými ořechy.
  4. Při pokojové teplotě vychladlé máslo nakrájíme, vložíme do misky. Za stálého šlehání elektrickým šlehačem přidáváme kondenzované mléko. Šleháme na hladkou náplň, připravenou náplní postupně potíráme vychladlé korpusy a skládáme na sebe. Povrch i strany potřeme také náplní, strany obalíme ještě v ořechové směsi s ořezy z korpusu. Povrch posypeme stejnou ořechovou směsi.
  5. Hotový medovník vložíme do lednice na celou noc a druhý den rozkrájíme na úhledné trojúhelníky.