Kapsa z kotlety se špenátem
Ingredience
Limetka |
1 ks |
Olej rostlinný |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Niva (Rokfór) |
50 g |
Vepřová kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do každého plátku masa uděláme hluboký zářez, aby vznikla kapsa, kterou budeme moci naplnit. Stranou smícháme nastrouhaný sýr s limetkovou kůrou, maso touto směsí plníme, poté uzavřeme párátkem.
- Maso opepříme, posolíme, zasypeme rozmarýnem a pomažeme olejem. Na pánvi rozpálíme olej, maso cca 7 minut opékáme. Poté ho odložíme stranou, do pánve prolisujeme česnek, přidáme špenát a pět minut opékáme. Ihned poté přiložíme ke kotletě a podáváme.