Kapsa z kotlety se špenátem

Ingredience


Limetka 1 ks
Olej rostlinný 20 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Niva (Rokfór) 50 g
Vepřová kýta 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do každého plátku masa uděláme hluboký zářez, aby vznikla kapsa, kterou budeme moci naplnit. Stranou smícháme nastrouhaný sýr s limetkovou kůrou, maso touto směsí plníme, poté uzavřeme párátkem.
  2. Maso opepříme, posolíme, zasypeme rozmarýnem a pomažeme olejem. Na pánvi rozpálíme olej, maso cca 7 minut opékáme. Poté ho odložíme stranou, do pánve prolisujeme česnek, přidáme špenát a pět minut opékáme. Ihned poté přiložíme ke kotletě a podáváme.