Vepřové koule se zeleninou

Ingredience


Cibule 4 ks
Kokosové mléko 200 ml
Maso mleté - mix 500 g
Olej slunečnicový 40 ml
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Zeleninová směs jarní - mražená 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté vepřové maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, citronovou trávou a vajíčkem. Pořádně vše promícháme rukou, následně vytvoříme z masa koule.
  2. Rozehřejeme pánev, nalijeme do ní olej, masové koule 10 minut smažíme do zlatova. Průběžně je obracíme, aby se nám nepřipálily.
  3. Mezitím vedle rozpálíme olej ve wok pánvi a zeleninu na ní osmahneme do měkka. Přidáme mléko, rybí omáčku, minutu povaříme a podáváme spolu s masovými koulemi.