Zapékané sardinky s těstovinami
Ingredience
Máslo čerstvé |
80 g |
Nudle domácí |
100 g |
Omáčka bešamelová |
300 ml |
Sardinky v oleji |
240 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze sardinek slijeme olej, vyjmeme je z konzervy, odstraníme páteře a na 30 minut je ponoříme do studené vody, poté je scedíme.
- Nudle vaříme asi 10 minut v mírně osolené vodě. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat, rozprostřeme na dno ohnivzdorné mísy, na ně urovnáme sardinky.
- Bešamelovou omáčku přivedeme k varu, odstavíme z plotny, zašleháme do ní žloutky a vmícháme máslo. Omáčku přelijeme přes ryby a přibližně 15 minut zapékáme v troubě, předehřáté na 170°C.
- Podáváme v nádobě, ve které jsme sardinky zapékali.