Piškotové jahodové řezy

Ingredience


Cukr krupice 7 polévková lžíce
Cukr vanilka 20 g
Džem meruňkový 300 g
Jahody zahradní 500 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka polohrubá 7 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 30 g
Vejce slepičí 7 ks
Voda pitná 5 dl
Želé dortové 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kuchyňského robotu rozklepneme vejce, přisypeme cukr a vyšleháme do husté pěny. Dále už nešleháme, ale jen mícháme dřevěnou vařečkou. Do pěny přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem, vanilkový a krupicový cukr, vše dohromady zlehka vařečkou promícháme.
  2. Plech vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 15 minut. Upečený korpus necháme na plechu vychladnout, potom vyklopíme a podélně rozřízneme na dva díly.
  3. Jednu půlku potřeme částí meruňkového džemu, přiklopíme druhou půlkou. Povrch koláče potřeme zbylým džemem, naskládáme navrch půlky jahod. Jahody přelijeme želé, které připravíme podle návodu na sáčku, necháme zatuhnout a koláč krájíme na řezy.