Piškotové jahodové řezy
Ingredience
Cukr krupice |
7 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
20 g |
Džem meruňkový |
300 g |
Jahody zahradní |
500 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka polohrubá |
7 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
30 g |
Vejce slepičí |
7 ks |
Voda pitná |
5 dl |
Želé dortové |
40 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Do kuchyňského robotu rozklepneme vejce, přisypeme cukr a vyšleháme do husté pěny. Dále už nešleháme, ale jen mícháme dřevěnou vařečkou. Do pěny přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem, vanilkový a krupicový cukr, vše dohromady zlehka vařečkou promícháme.
- Plech vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 15 minut. Upečený korpus necháme na plechu vychladnout, potom vyklopíme a podélně rozřízneme na dva díly.
- Jednu půlku potřeme částí meruňkového džemu, přiklopíme druhou půlkou. Povrch koláče potřeme zbylým džemem, naskládáme navrch půlky jahod. Jahody přelijeme želé, které připravíme podle návodu na sáčku, necháme zatuhnout a koláč krájíme na řezy.