Švédské oplatky z kysané smetany
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Smetana 16% (pochoutková) |
3 dl |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme žloutky, kysanou smetanu. Směs vyšleháme dohladka, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, poté zapracujeme sníh z bílků.
- Speciální kleště na oplatky potřeme olejem, naneseme těsto a pečeme do zlatova (podle návodu).