Višňová bublanina s bezé

Ingredience


Cukr moučkový 170 g
Cukr vanilka 20 g
Džem višňový 200 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 90 g
Mléko polotučné 2 dl
Mouka polohrubá 270 g
Mouka pšeničná hrubá 70 g
Olej slunečnicový 70 ml
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Višně 300 g
Cukr krupice 170 g
Cukr moučkový 60 g
Cukr vanilka 20 g
Kokos - mletý (Kopra) 150 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr, utřeme do pěny. Postupně stálým šleháním přidáváme žloutky a přiléváme mléko. Následně vmícháme tuhý sníh, vyšlehaný z bílků. Nakonec zlehka přimícháme prosátou mouku spolu s kypřicím práškem. Těsto vlijeme na plech, vymazaný olejem a vysypaný 30 g hrubé mouky. Višně obalíme ve zbylé hrubé mouce, hustě je naskládáme na povrch těsta.
  2. Těstem naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupních koláč předpečeme 15 minut.
  3. V horké vodní lázní šleháme bílky s cukrem a vanilkovým cukrem, do zahoustnutí. Poté odstavíme z vodní lázně a šleháme až do vychladnutí. Zlehka přimícháme moučkový cukr, kokos, vše promícháme, tím máme připravené bezé.
  4. Plech vytáhneme z trouby, povrch koláče potřeme višňovým džemem, na džem naneseme připravené bezé. Vrátíme zpátky do trouby, při 160 stupních dopečeme ještě dalších 30 minut. Koláč necháme vychladnout na plechu. Krájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.