Višňová bublanina s bezé
Ingredience
Cukr moučkový |
170 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Džem višňový |
200 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
90 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka polohrubá |
270 g |
Mouka pšeničná hrubá |
70 g |
Olej slunečnicový |
70 ml |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Višně |
300 g |
Cukr krupice |
170 g |
Cukr moučkový |
60 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kokos - mletý (Kopra) |
150 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 24 porcí
- Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr, utřeme do pěny. Postupně stálým šleháním přidáváme žloutky a přiléváme mléko. Následně vmícháme tuhý sníh, vyšlehaný z bílků. Nakonec zlehka přimícháme prosátou mouku spolu s kypřicím práškem. Těsto vlijeme na plech, vymazaný olejem a vysypaný 30 g hrubé mouky. Višně obalíme ve zbylé hrubé mouce, hustě je naskládáme na povrch těsta.
- Těstem naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupních koláč předpečeme 15 minut.
- V horké vodní lázní šleháme bílky s cukrem a vanilkovým cukrem, do zahoustnutí. Poté odstavíme z vodní lázně a šleháme až do vychladnutí. Zlehka přimícháme moučkový cukr, kokos, vše promícháme, tím máme připravené bezé.
- Plech vytáhneme z trouby, povrch koláče potřeme višňovým džemem, na džem naneseme připravené bezé. Vrátíme zpátky do trouby, při 160 stupních dopečeme ještě dalších 30 minut. Koláč necháme vychladnout na plechu. Krájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.