Šalotková omáčka s červeným vínem

Ingredience


Balsamico ocet 110 ml
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Hřebíček mletý 1 špetka
Med včelí 125 ml
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Šalotka 500 g
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Víno červené 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme očištěné, na plátky nakrájené šalotky, víno, balsamico, med, cukr, cayenský pepř, mletý hřebíček, špetku soli a pepře. Šalotky musí být zcela pokryté. Uvedeme do varu a bez pokličky zvolna vaříme 30-40 minut, až se tekutina spotřebuje. Směs občas zamícháme.
  2. Omáčku podle chuti přisolíme, opepříme nebo okyselíme a osladíme. Přelijeme do čistých sklenic a uložíme do chladničky.
  3. Omáčka vydrží několik týdnů.