Šalotková omáčka s červeným vínem
Ingredience
Balsamico ocet |
110 ml |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Med včelí |
125 ml |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Šalotka |
500 g |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Víno červené |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme očištěné, na plátky nakrájené šalotky, víno, balsamico, med, cukr, cayenský pepř, mletý hřebíček, špetku soli a pepře. Šalotky musí být zcela pokryté. Uvedeme do varu a bez pokličky zvolna vaříme 30-40 minut, až se tekutina spotřebuje. Směs občas zamícháme.
- Omáčku podle chuti přisolíme, opepříme nebo okyselíme a osladíme. Přelijeme do čistých sklenic a uložíme do chladničky.
- Omáčka vydrží několik týdnů.