Krevetový salát s bramborem

Ingredience


Ančovičky konzervované 50 g
Brambory 400 g
Česnek 2 stroužek
Chřest zelený 200 g
Krevety tygří - loupané 200 g
Limetka 1 ks
Olej olivový 60 ml
Olivy zelené 50 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme a povaříme v osolené vodě cca deset minut. Poslední čtyři minuty vaříme spolu s chřestem. Nakonec zeleninu zcedíme a dáme stranou.
  2. Zatímco se vaří brambory, vedle necháme ve vodě vařit vejce. Po pěti minutách je vyndáme, zchladíme studenou vodou a oloupeme.
  3. Do mixéru vykrojíme dužinu limetky, přidáme olej, prolisujeme česnek a přidáme ančovičky. Pořádně směs rozmixujeme, dokud nebude krémová. Polovinu kaše smícháme s brambory, druhou polovinu přendáme do mísy, kam přidáme i oloupané krevety.
  4. Vše pořádně promícháme, jako první na talíř dáme krevety, poté přidáme brambory a rozpůlené vejce, vše ozdobíme olivami.