Krevetový salát s bramborem
Ingredience
Ančovičky konzervované |
50 g |
Brambory |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chřest zelený |
200 g |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Limetka |
1 ks |
Olej olivový |
60 ml |
Olivy zelené |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, nakrájíme a povaříme v osolené vodě cca deset minut. Poslední čtyři minuty vaříme spolu s chřestem. Nakonec zeleninu zcedíme a dáme stranou.
- Zatímco se vaří brambory, vedle necháme ve vodě vařit vejce. Po pěti minutách je vyndáme, zchladíme studenou vodou a oloupeme.
- Do mixéru vykrojíme dužinu limetky, přidáme olej, prolisujeme česnek a přidáme ančovičky. Pořádně směs rozmixujeme, dokud nebude krémová. Polovinu kaše smícháme s brambory, druhou polovinu přendáme do mísy, kam přidáme i oloupané krevety.
- Vše pořádně promícháme, jako první na talíř dáme krevety, poté přidáme brambory a rozpůlené vejce, vše ozdobíme olivami.