Telecí plátek na smetaně
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Olej rostlinný |
30 ml |
Oregano čerstvé |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slivovice |
20 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
80 ml |
Sůl |
1 špetka |
Telecí maso přední |
500 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí maso pokrájíme na nudličky, cibuli na kolečka, žampiony na plátky. Ve wok pánvi rozpálíme olej, maso na něm pět minut opékáme. Poté přidáme cibuli, žampiony a prolisujeme do pánve česnek. Opékáme další tři minuty.
- Do woku přidáme oregano, smetanu a slivovici. Vše minutu povaříme, dochutíme solí a pepřem, ihned podáváme.