Telecí plátek na smetaně

Ingredience


Cibule 1 ks
Olej rostlinný 30 ml
Oregano čerstvé 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Slivovice 20 ml
Smetana 12% (konzumní) 80 ml
Sůl 1 špetka
Telecí maso přední 500 g
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso pokrájíme na nudličky, cibuli na kolečka, žampiony na plátky. Ve wok pánvi rozpálíme olej, maso na něm pět minut opékáme. Poté přidáme cibuli, žampiony a prolisujeme do pánve česnek. Opékáme další tři minuty.
  2. Do woku přidáme oregano, smetanu a slivovici. Vše minutu povaříme, dochutíme solí a pepřem, ihned podáváme.