Jehněčí špíz na kiwi
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Jehněčí kýta |
600 g |
Kiwi |
1 ks |
Klobása Dunajská |
1 ks |
Kmín celý |
1 špetka |
Paprika červená |
1 ks |
Zázvor mletý |
1 špetka |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velké mísy prolisujeme česnek, přidáme oloupané kiwi (důkladně rozmačkáme), zázvor a kmín. Vložíme na kostičky pokrájené maso, důkladně ho promícháme s marinádou, vše pak necháme 20 minut odležet na chladném místě.
- Maso napícháme na jehlu či špejli, prokládáme cibulí, paprikou a klobásou. Potřeme zbylou marinádou.
- Špíz dáme na rozpálený, olejem potřený gril a grilujeme 10 minut. Průběžně maso otáčíme.