Jehněčí špíz na kiwi

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Jehněčí kýta 600 g
Kiwi 1 ks
Klobása Dunajská 1 ks
Kmín celý 1 špetka
Paprika červená 1 ks
Zázvor mletý 1 špetka
Olej stolní 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velké mísy prolisujeme česnek, přidáme oloupané kiwi (důkladně rozmačkáme), zázvor a kmín. Vložíme na kostičky pokrájené maso, důkladně ho promícháme s marinádou, vše pak necháme 20 minut odležet na chladném místě.
  2. Maso napícháme na jehlu či špejli, prokládáme cibulí, paprikou a klobásou. Potřeme zbylou marinádou.
  3. Špíz dáme na rozpálený, olejem potřený gril a grilujeme 10 minut. Průběžně maso otáčíme.